1b.app
Скопійоване посилання -

Експорт даних в БД MySQL

Доброго дня,

Мені потрібен функціонал, аналогічний експорту даних у Google Таблиці, але з можливістю експорту безпосередньо в базу MySQL, яка розташована на веб-сервері.

Чи могли б ви оцінити обсяг робіт для реалізації цього рішення? Дайте знати, якщо необхідні додаткові деталі.

Чекаю на вашу оцінку.

Відповіді:

Доброго дня. Уточніть, будь ласка, які сутності Ви хочете експортувати? Яке завдання Ви хочете виконати після цих даних?
03.02.2025, 13:05
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Доброго дня.

Експортувати потрібно дані про процеси, які зараз надсилаються в Google Таблиці (скрін додається), а також інформацію про контакти.
Після експорту ці дані будуть використовуватися для аналізу в Metabase.

Дайте знати, якщо потрібні додаткові деталі.
05.02.2025, 07:53

Можна зробити дію, схожу на Експорт процесів у таблиці Google. Тільки додатково там будуть налаштування підключення до БД MySQL. Відповідно ми будемо підключатися до БД та вставляти/оновлювати там дані у зазначеній таблиці. Уточніть, Ви хочете продукти процесу вивантажувати в якусь від окрему таблицю або як взагалі там зберігати? Наприклад у вивантаженні в гугл таблиці є варіанти вивантажувати 1 рядок як продукт процесу або як процес, але так як у нас буде БД з'явилася можливість продукти та їх додаткові. поля вивантажувати в окрему табличку, наприклад.
05.02.2025, 12:42

Дякую за уточнення.

Мені потрібно, щоб структура даних у MySQL була зручною для аналізу в Metabase. Чи правильно я розумію, що можна створити окрему таблицю для процесів, окрему для продуктів процесу і окрему таблицю по клієнтам, з додатковими полями для всіх таблиць? Якщо так, то цей варіант виглядає логічним.

Якщо є рекомендації щодо структури, яка буде більш ефективною для подальшої роботи з даними, буду радий їх розглянути.
07.02.2025, 07:40

Так, ми можемо продукти процесу вивантажувати в окремі таблички, процеси в окремі та самих клієнтів в окремі пов'язуючи при цьому всі сутності по айдішкам. Я дам Вам можливість самостійно писати в які таблиці та які поля вивантажувати якісь сутності в дії. Дія займе близько 12 год. За підсумками Ви зможете зробити "копію" даних боксу на замовлення в потрібній Вам базі для подальшої аналітики цих даних.
Виставити рахунок?
07.02.2025, 12:49

Так, виставте мені рахунок, будь ласка.

В таблиці, що нижче я вказав які дані мені потрібні зараз.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wCfOhOBF3xQVeSiuHULz-l6qqb_JfU9fuK_n-w6R...
09.02.2025, 23:12

У мене немає доступу до приватних таблиць, зробіть її загальнодоступною
10.02.2025, 12:10

Розшарив лінк. Подивіться,будь ласка.

Якщо це буде PostgreSQL замість MySQL. Прайс буде такий самий?
10.02.2025, 21:00

1. Чому продукти у таблиці Замовлення?
2. Що за таблиця warehouse? У перекладі це означає склади, але ми не обговорювали передачу ніяких складських залишків чи складів - я оцінював передачу лише продуктів процесу, клієнта та інформації про процес.
3. Якщо база буде PostgreSQL, оцінка така ж за умови, що буде тільки якась одна БД. Тобто. за ту ж оцінку я не зроблю і mysql і postgre
11.02.2025, 12:16

Сума рахунку влаштовує, але я не розумію до кінця що отримаю на виході.
Могли би Ви мені зателефонувати щоб ми би швидко обговорили ці питання. Можемо списатися у телеграмі і погодити call.
База буде PostgreSQL. Домен і юзера я надам.
Наразі аналітика відбувається як зазначено на скріншоті в додатку.
11.02.2025, 14:29

Гречуха Дмитро Сергійович написав:
Сума рахунок влаштовує, але я не розумію до кінця що отримаю на виході.

я доопрацюю дію, у ньому буде:
1. Поля для ip та доступів до бази даних + назва бази даних, в яку необхідно вивантажувати інформацію
2. Налаштування з вибором у яку таблицю та яке поле у ​​зазначеній базі писати інформацію про замовлення, продукти замовлення, клієнта
3. Вибір статусів, у яких вивантажуватиме процеси.
Після налаштування дія запускатиметься раз на годину і вивантажуватиме процеси у вибраних БП у сторонню базу даних у зазначені в налаштуваннях поля. Таким чином Ви отримаєте "копію" зазначених даних (про замовлення, клієнта, продукти замовлення) у сторонній базі даних.
Якщо щось із вищеописаного незрозуміло, Ви можете уточнити це тут у текстовому режимі.
11.02.2025, 15:11

Дякую за відповідь.
Рахунок я оплатив.

З того, що написано вище, наче все підходить. Єдине, що не зрозуміло як я буду пов'язувати дані різних табличок? Чи буде така можливість?
14.02.2025, 13:23

Гречуха Дмитро Сергійович написав:
Єдине, що не зрозуміло як я буду пов'язувати дані різних табличок? Чи буде така можливість?

ми маємо свої ідентифікатори замовлень, клієнтів. Відповідно Ви в потрібних табличках робите колонки наприклад oneboxid і ми в замовленні наш id вставляємо в цей oneboxid і потім при наступному оновленні шукаємо по ньому цей запис. Така ж ситуація з продуктами процесів наприклад - там будуть колонки oneboxorderid oneboxproductid і я свій id продукту запишу в oneboxproductid а id замовлення в oneboxorderid. Відповідно до цих же своїх id зможу оновлювати записи.
14.02.2025, 13:28

в яку колонку вставляти наш ідентифікатор замовлення, продукту, клієнта буде природно у вигляді налаштування.
14.02.2025, 13:29

Дякую за відповідь. Тепер наче усе зрозуміло.
Підтверджую технічне завдання.
Коли можна очікувати на виконання?
14.02.2025, 13:40

Я думаю буде протягом кількох тижнів. Я напишу у цій темі, коли все буде готове
14.02.2025, 13:41

Доброго дня. Доопрацювання вивантажено. Дія щогодини "Експортувати процеси до бази даних PostgreSQL". Якщо щось буде незрозуміло за налаштуваннями - пишіть, допоможу в рамках цього завдання.
19.02.2025, 14:21

Добрий день,
спробував налаштувати доробку. Дані не вивантажуються.
Перевірте, будь ласка. https://ceylon.crm-onebox.com/
Також прошу повідомити, чи потрібно створювати таблиці і структуру таблиць для коректного вивантаження?
28.02.2025, пятница, 11:48

Так, необхідно щоб всі поля які Ви вказуєте в "Поле в базі даних" і всі таблиці які вказуєте були створені. Тобто. дія не оновлює структуру вашої БД
вчера, 12:10

Зробив, але не експортує.
Можете перевірити налаштування?
вчера, 16:03

1. У ID кожної таблиці не потрібно ставити "Оновлювати значення". Це унікальний ідентифікатор, він не змінюватиметься і його не потрібно оновлювати
2. "Налаштування вивантаження інформації про продукти процесу окремі таблиці". Є поняття продукт, а є продукт процесу. Може бути продукт з ід=10 та назвою "Петрушка". Він може бути доданий на замовлення з id=15 двічі. Відповідно у вас має бути табличка orderproducts з полями orderproductid orderid productid count щоб можна було за одним замовленням вставити 2 записи з різними orderproductid (продукт же може бути на замовлення двічі додати).
3. id процесу вивантажуєте навіщось у два різних поля.
За іншим на зразок окей, дію запустив - працює і щось вивантажує явно
вчера, 16:30

Не знаю, що роблю не так, але таблиці остаються без даних.
вчера, 17:30

Давайте почнемо з вивантаження даних в одну таблицю, наприклад, customers.
У цій таблиці створені всі сутності, зазначені в дії "Експортувати процеси...": customerid, name, email, phone, created_at.

Потрібно перевірити, що дані успішно вивантажуються. Поки таблиця customers без даних.
вчера, 23:31

insert into processes ("process_id") values ​​('10467')
[message:protected] => ERROR: null value in column "client_id" of relation "процесів" violates not-null constraint
DETAIL: Failing row contains (10467, 2025-03-06 10:10:05.1457, null, 0, 0, null, null).
Ймовірно, Ви зробили в БД типи обов'язкові до заповнення, відповідно я не можу вставити замовлення без client_id в даний момент. Без створення замовлення не буде створено і клієнт.
Будь ласка Заберіть з таблиць замовлення або користувачів колонки які не хочете використовувати або налаштуйте дію, щоб вони заповнювалися. Після цього НЕ МЕНЯЙТЕ налаштування дії і я подивлюся, що там буде далі.
сегодня, 12:12

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар