Юліє, добрий день!
Спробую відповісти на частину ваших запитань. Можливо за кілька коментарів.
Почну з першого болю "чому в OneBox така погана техпідтримка".
А її просто немає, і це частина угоди з користувачами.
Пояснюсь:
У OneBox немає технічної підтримки, ніякої взагалі. Є лише форум, де всі бажаючі можуть допомогти одне одному. Сама компанія OneBox нараховує гроші партнерам, якщо вони допомагають на форумі клієнтам. Це стимулює відповіді на форумі.
Чому все саме так і чому я вважаю цю угоду прийнятною та конкурентною на ринку. Якщо опустити всі юридичні моменти, то ключовий бізнес OneBox:
- або надання софту в оренду як є (хмара, оренда)
- або продаж права використання софту на своїх серверах (коробка, продаж активаційних ключів чи ліцензій).
Все інше – не бізнес OneBox, і він не приносить грошей (взагалі).
Іншими словами, ми прямим текстом говоримо всім клієнтам:
шановний клієнт, ви за 25 USD/month отримуєте софт, на розробку якого ми витрачаємо приблизно 500 000 USD на рік.
Це хороша угода за 250 USD/рік отримати софт ціною в 500К/рік.
Недолік цієї угоди – треба миритися з відсутністю технічної підтримки, не можна ні з ким поговорити голосом.
Щоб налагодити цей момент є:
- безкоштовний форум
- платні партнери, які з вами розмовлятимуть та допомагатимуть вам. Але вони не є частиною OneBox, це окремі компанії, OneBox їх не створював. Ці компанії самі подивилися на OneBox, побачили нестачу бізнес-моделі "ні підтримки" і вирішили на цьому заробити.
Докладніше про цю модель я розповідав ось тут -
https://youtu.be/oAJxxHXbjgAЩе десь на форумі я вже писав, але повторюсь:
Чому з OneBox не можна поговорити? Все просто – бо я так хочу. Це звучить зухвало, але створити такий софт як ви бачите (OneBox OS) можна лише за одного розкладу - якщо мене (і розробників) не смикають. Тому я беру купу грошей і вливаю її в софт, щоб потім роздати користувачам за дешево. Така модель.
Другий аргумент, чому ця модель є прийнятною для ринку:
Microsoft, Apple, Google, Adobe, Facebook. Спробуйте написати їм на підтримку. Її просто нема. Вони мають хороші технічні продукти, які коштують копійки для користувачів. Але далеко не всі користувачі можуть з ними розібратися, і оскільки ці фірми не виробляють техпідтримку. В результаті ці продукти самі обростають сторонніми компаніями, які закривають цю проблему: з'являються сисадміни-установники windows, курси по windows, з'являються налаштовувачі iphone, з'являються розробники google сервісів, з'являються дизайнери photoshop, курси photoshop, з'являються smmщики.
Простими словами: беремо унікальний продукт, хороший продукт, викошуємо з нього "з ким можна поговорити" – і отримуємо драйвер зростання.