Ми використовуємо файли cookies для оптимізації контенту та швидкодії сайту. Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookies.
Є питання щодо зв'язків процесів-підпроцесів.
Підкажіть, будь ласка, виходячи з практики, яку зв'язку краще вибрати.
Ситуація:
Потрібно доставити якусь кількість замовлень клієнтам, припустимо - 20 замовлень.
Створюється загальний процес доставки і він надається всім 20-ти замовленням як батьківський.
У процесі доставки формується загальний список замовлень і віддається кур'єру.
Коли кур'єр повертається, він повинен дати звіт: кому доставив, кого з клієнтів не застав,... і за кожним замовленням повернути підписані документи (накладну та ін.)
Ось тут виникає дилема, як краще зробити:
1.
Всю звітність від кур'єра завантажувати в процес доставки та звідси копіювати інформацію та документи у кожне окреме замовлення клієнта?
Але тут є ризик, що менеджер може помилятися та копіювати інформацію та документи не туди куди потрібно.
2.
Або краще зробити так, щоб у кожному замовленні клієнта створювалося підзавдання для звіту про доставку. І вже в окремих підзавданнях приклада
Є питання щодо зв'язків процесів-підпроцесів. Підкажіть, будь ласка, виходячи з практики, яку зв'язку краще вибрати. Ситуація: Потрібно доставити якусь кількість замовлень клієнтам, припустимо - 20 замовлень. Створюється загальний процес доставки і він надається всім 20-ти замовленням як батьківський. У процесі доставки формується загальний список замовлень і віддається кур'єру. Коли кур'єр повертається, він повинен дати звіт: кому доставив, кого з клієнтів не застав,... і за кожним замовленням повернути підписані документи (накладну та ін.) Ось тут виникає дилема, як краще зробити: 1. Всю звітність від кур'єра завантажувати в процес доставки та звідси копіювати інформацію та документи у кожне окреме замовлення клієнта? Але тут є ризик, що менеджер може помилятися та копіювати інформацію та документи не туди куди потрібно. 2. Або краще зробити так, щоб у кожному замовленні клієнта створювалося підзавдання для звіту про доставку. І вже в окремих підзавданнях приклада
На мій погляд - обидва варіанти мають свої плюси та мінуси. Варіант із батьківським процесом кур'єра, де він і веде звітність – гарний тим, що все в одному місці. Але якщо потрібно якісь документи завантажувати процеси клієнтів - тут може бути або ручний розподіл, або складність розуміння що куди. Варіант зі звітністю кур'єра у відповідних підзавданнях хороша тим, що він може в кожне підзавдання завантажувати відповідний документ, а ви на замовлення клієнта просто налаштовуєте блок списку документів з показом документів підзавдань, або автоматизації копіювання документів з підпроцесу до батьківського. Єдиний мінус буде для кур'єра – йому потрібно буде замість додавання всієї звітності до 1 батьківського процесу – кожен звіт додати до відповідного. Моя вам рекомендація – не ускладнюйте, намагайтеся налаштувати як вважаєте максимально просто для себе (як вам зручніше працювати).
На мій погляд - обидва варіанти мають свої плюси та мінуси.
Варіант із батьківським процесом кур'єра, де він і веде звітність – гарний тим, що все в одному місці. Але якщо потрібно якісь документи завантажувати процеси клієнтів - тут може бути або ручний розподіл, або складність розуміння що куди.
Варіант зі звітністю кур'єра у відповідних підзавданнях хороша тим, що він може в кожне підзавдання завантажувати відповідний документ, а ви на замовлення клієнта просто налаштовуєте блок списку документів з показом документів підзавдань, або автоматизації копіювання документів з підпроцесу до батьківського. Єдиний мінус буде для кур'єра – йому потрібно буде замість додавання всієї звітності до 1 батьківського процесу – кожен звіт додати до відповідного.
Моя вам рекомендація – не ускладнюйте, намагайтеся налаштувати як вважаєте максимально просто для себе (як вам зручніше працювати).
Спасибі за відповідь! Так, я бачу всі ці плюси та мінуси. Тому хотілося отримати пораду виходячи з того, що, ймовірно, ваші фахівці багато разів налаштовували магазини з доставками своїм кур'єром. І вже на практиці ви якийсь варіант напевно частіше використовуєте і саме його рекомендуєте клієнтам, тому що вже знаєте який з них більш зручний (з урахуванням усіх мінусів та плюсів) саме для роботи, щоб співробітникам було зручніше, простіше та менше можливостей для помилок у процесі роботи. PS. До речі, ось цієї можливості щодо відображення документів: "... а ви на замовлення клієнта просто налаштовуєте блок списку документів з показом документів підзавдання..." немає у системі. Чи я чогось не бачу. В інтерфейсі, в "Списку документів", можна вибрати лише 3 варіанти виведення документів: 1. Поточного процесу, 2. Батьківського процесу, 3. Батьківського процесу та всіх дочірніх А було б добре, якби ще був варіант "Поточний процес + усі його дочірні" Чи не планується додати таку можливість?
Спасибі за відповідь!
Так, я бачу всі ці плюси та мінуси. Тому хотілося отримати пораду виходячи з того, що, ймовірно, ваші фахівці багато разів налаштовували магазини з доставками своїм кур'єром.
І вже на практиці ви якийсь варіант напевно частіше використовуєте і саме його рекомендуєте клієнтам,
тому що вже знаєте який з них більш зручний (з урахуванням усіх мінусів та плюсів) саме для роботи, щоб співробітникам було зручніше, простіше та менше можливостей для помилок у процесі роботи.
PS. До речі, ось цієї можливості щодо відображення документів: "... а ви на замовлення клієнта просто налаштовуєте блок списку документів з показом документів підзавдання..."
немає у системі.
Чи я чогось не бачу.
В інтерфейсі, в "Списку документів", можна вибрати лише 3 варіанти виведення документів:
1. Поточного процесу,
2. Батьківського процесу,
3. Батьківського процесу та всіх дочірніх
А було б добре, якби ще був варіант "Поточний процес + усі його дочірні"
Чи не планується додати таку можливість?
Dariya написав: Так, я бачу всі ці плюси та мінуси. Тому хотілося отримати пораду виходячи з того, що, ймовірно, ваші фахівці багато разів налаштовували магазини з доставками своїм кур'єром.
В інтерфейсі, в "Списку документів", можна вибрати лише 3 варіанти виведення документів: 3. Батьківського процесу та всіх дочірніх
Ось це налаштування візьме батьківський і виведе його + всі його дочірні (поточний процес буде поточним)
це можна доопрацювати - займе 1 годину
[quote]
Dariya написав:
Так, я бачу всі ці плюси та мінуси. Тому хотілося отримати пораду виходячи з того, що, ймовірно, ваші фахівці багато разів налаштовували магазини з доставками своїм кур'єром.
[/quote]
З цим питанням слід звертатися безпосередньо до інтеграторів https://crm-onebox.com/ru/integrators/
[quote]
В інтерфейсі, в "Списку документів", можна вибрати лише 3 варіанти виведення документів:
3. Батьківського процесу та всіх дочірніх
[/quote]
Ось це налаштування візьме батьківський і виведе його + всі його дочірні (поточний процес буде поточним)
[quote]
[/quote]
це можна доопрацювати - займе 1 годину
Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації.
Увійти та написати коментар