1b.app
Скопійоване посилання -

не запускається денний крон

Відповіді:

Перегиняк Олександр
Oneboxconsulting (інтегратор) писав/ла:
не запускається денний крон.
можете сказати чому?

1) Тому, що цей крон хтось, я думаю a.evseev, запускав з правами рута.
2) серверу явно не вистачає ресурсів CPU. при 2 потоках середнє навантаження близько 4 (load average: 3,81, 4,15, 4,29).
Явна проблема із ресурсами.
Також відсутність wsap не очено добре.
Нестача ресурсів призводить до тривалого часу роботи крона.
08.12.2020, 17:37
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Перегиняк Александр
Oneboxconsulting (интегратор)

Тасун Сергій Володимирович
Співробітник писав/ла:
1) Тому, що цей крон хтось, я думаю a.evseev, запускав з правами рута

це був я. правда не під рутом, а під a.evseev через команду sudo-s. не думав, що це має значення. врахую в майбутньому і більше так робити не буду

Співробітник писав/ла:
2) серверу явно не вистачає ресурсів CPU. при 2 потоках середнє навантаження близько 4 (load average: 3,81, 4,15, 4,29).
Явна проблема із ресурсами.

звернуся до адмін за збільшенням ресурсів системи

Співробітник писав/ла:
Також відсутність wsap не очено добре.

якщо можете просвітити що це і навіщо, буду дуже вдячний!
в цілому за коментар дякую! будемо тюнити сервак
08.12.2020, 20:33

Крон запускається, але не встигає відпрацювати.
Сьогодні крон був запущений руками та відпрацював, час роботи Work time: 19,304.44 s
19,304.44 s = 5,36 годин.
Вночі крона не має стільки часу, т.к. запускається скрипт оновлення програмного забезпечення та "вбиває" всі запущені крони.

Перегиняк Олександр
це був я. правда не під рутом, а під a.evseev через команду sudo-s

Виконавши sudo-s, ви підвищили себи до рута.
Якщо ви запускаєте щось у боксі це має походити від коректного користувача, т.к. можуть бути несподівані проблеми.
Якщо Ви руками запускаєте крон, то дочекайтеся його завершення.

Перегиняк Олександр

Якщо коротко:
SWAP (своп) — це механізм віртуальної пам'яті, у якому частина даних з оперативної пам'яті (ОЗУ) переміщається для зберігання на HDD (жорсткий диск), SSD (твердотільний накопичувач).
У ОС Linux оперативна пам'ять (ОЗУ, RAM, random access memory) ділиться розділи, звані сторінками (pages). Swapping ("підкачування", своппінг) – це процес під час якого сторінки пам'яті копіюються на спеціально налаштований для цього розділ диска, званий swap space (розділ підкачки, може бути як файлом, так і розділом жорсткого диска), для звільнення ОЗУ. Сукупні розміри фізичної пам'яті та розділу підкачування – це обсяг наявної віртуальної пам'яті.
Якщо є бажання вникнути в суть по глибше, то ось стаття, на мій погляд, дуже добре пояснює деякі тонкощі роботи з пам'яттю в ОС Linux.
https://habr.com/ru/company/flant/blog/348324/
09.12.2020, 00:59

Перегиняк Александр

Співробітник писав/ла:
Крон запускається, але не встигає відпрацювати.
Сьогодні крон був запущений руками та відпрацював, час роботи Work time: 19,304.44 s
19,304.44 s = 5,36 годин.
Вночі крона не має стільки часу, т.к. запускається скрипт оновлення програмного забезпечення та "вбиває" всі запущені крони.

Перегиняк Олександр
це був я. правда не під рутом, а під a.evseev через команду sudo-s

Виконавши sudo-s, ви підвищили себи до рута.
Якщо ви запускаєте щось у боксі це має походити від коректного користувача, т.к. можуть бути несподівані проблеми.
Якщо Ви руками запускаєте крон, то дочекайтеся його завершення.

Перегиняк Олександр

Якщо коротко:
SWAP (своп) — це механізм віртуальної пам'яті, у якому частина даних з оперативної пам'яті (ОЗУ) переміщається для зберігання на HDD (жорсткий диск), SSD (твердотільний накопичувач).
У ОС Linux оперативна пам'ять (ОЗУ, RAM, random access memory) ділиться розділи, звані сторінками (pages). Swapping ("підкачування", своппінг) – це процес під час якого сторінки пам'яті копіюються на спеціально налаштований для цього розділ диска, званий swap space (розділ підкачки, може бути як файлом, так і розділом жорсткого диска), для звільнення ОЗУ. Сукупні розміри фізичної пам'яті та розділу підкачування – це обсяг наявної віртуальної пам'яті.
Якщо є бажання вникнути в суть по глибше, то ось стаття, на мій погляд, дуже добре пояснює деякі тонкощі роботи з пам'яттю в ОС Linux.
https://habr.com/ru/company/flant/blog/348324/

Дякую! ви дуже добре все розписали! Якщо є можливість - скиньте посилання на чайові)))
09.12.2020, 11:04

Перегиняк Александр

Перегиняк Олександр
Дякую! ви дуже добре все розписали! Якщо є можливість - скиньте посилання на чайові)))

Сергію, сподіваюся ви не сприйняли цей мій комент як тролінг. я цілком серйозно! дуже приємно читати коментарі, в яких тобі дають відповіді на питання, які давно мучили!
10.12.2020, 16:13

Та ні.
Я просто думаю, як отримати чайові..))
10.12.2020, 16:54

Перегиняк Александр

Співробітник писав/ла:
Та ні.
Я просто думаю, як отримати чайові..))

ну була ж така практика, що надсилалося посилання на оплату чайових)). можливо її можна воскресити.
10.12.2020, 18:54

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар