Відповіді:
Як ви вважаєте, що має відчувати людина, яку купила декілька "вічних ліцензій" пару років тому і тепер чує, що це все більше не працюватиме і тому давай знову повертайся назад?
05.07.2022, 09:58
"Ваш OneBox продовжуватиме працювати на вашому сервері, ми його не вимикаємо і ніяк не обмежуємо."
Тобто ви можете користуватись ним вічно, бокс працюватиме. Ви можете отримати всі доступи до сервера, бази і т.д., що дасть вам можливість самостійно вносити зміни в функціонал, а якщо вам це не потрібно, то просто користуватись тим, що вже є .
Зараз не підтримуються всі старіші версії системи, але деякі клієнти продовжують ними користуватись, вибір за вами.
05.07.2022, 10:18
One Bogs - One Genius
Так воно працює і сподіваюсь так і буде надалі, але у мене особисто було декілька проблем зі сторони системи, які доводилось виправляти - маленьких, але зупиняли роботу. І от наступного разу вже ніхто їх не виправить навіть за гроші. Це не круто.
05.07.2022, 10:31
Частіше за все проблеми прилітають разом з оновленнями, тобто внаслідок виправлення якихось багів, або доробки нового функціоналу, бувають навіть "корисні" баги - це коли ти використовуєш баг як фічу, а коли його виправляють, то процеси перестають працювати адекватно. Оновлення в данному випадку більше не будуть приходити, що зведе до мінімуму появу нових проблем, хоча їх наявність повністю виключити неможливо
05.07.2022, 11:04
One Bogs - One Genius
Повністю погоджуюсь з Антоном! Обіцяли одне, по факту отримуємо зовсім інше. Яка тоді взагалі різниця між коробочною версією і підпискою, якщо і там, і там потрібно платити за користування?
Те, що я зможу користуватись тим, за що заплатив - "дуже класно", велике дякую за таку поблажливість. Але як бути з новими інтеграціями з іншими продуктами? Деякі я чекаю вже рік, вони досі не реалізовані. А тепер виходить, що я взагалі їх ніколи не дочекаюсь. Тобто автоматизувати деякі процеси не вийде ніколи. Який тоді взагалі сенс у Вашій CRM-системі?
05.07.2022, 11:51
Ще гірше коли ти купив ліцензії «вічні» тебе запевнили що ти переплачуєш, але всього один раз. А потім ці ліцензії не можуть інтегрувати, і срм не може виконувати примітивні функції. Звісно що гроші тобі ніхто не повертає. І продати ти не можеш ці ліцензії, оскільки вони стали не вічними )))
05.07.2022, 11:58
Саме так, ви можете користуватись тим, за що заплатили, саме за нові функції і потрібно платити, хоча ви вже зараз за їх не платите, і вже зараз по факту від них відмовляєтесь, тому що ніякі нові додатки в МВП не додаються, там додаються лише дрібні налаштування, які кардинально нічого не міняють.
Сенс в тому, що ви на поточний момент вже реалізували функціонал, за допомогою якого працює ваш бізнес. Чи є у вас доробки, за які ви заплатили і чекаєте вже рік? Навряд. Ви зараз просто маніпулюєте поняттями, на виконання потрібних доробок ще є час до кінця року, тут ключове питання в тому, що ви не хочете за це платити. Я впевнений в тому, що ви б вже давно змінили систему, аби вам це не було вигідно. Питання підтримки старої версії піднімалось ще рік тому, і вже тоді всіх повідомили про зміни.
Все дуже просто, і ви маєте це розуміти як власник бізнесу - ніхто не платить, немає нових функцій, немає розвитку, і через пару років немає системи, що по факту приводить вас на це ж саме місце, результат не зміниться.
Які примітивні функції не виконує ваша ситсема? Це знову маніпуляція і провокативне висловлювання. Хіба у вас не було можливості протестувати систему? Я впевнений, що ваші завдання можна вирішити, тут проблем може бути дві - інтегратор (або вам попався "поганий інтегратор", або ви не знайшли з ним спільну мову) чи клієнт (або ви не хочете витрачати час на впровадження, або не хочете платити гроші за впровадження, яке включає і доробки і налаштування існуючого функціоналу). Не думаю, що вам обіцяли при купівлі ліцензій, що при першому вході в систему вона автоматично підлаштується під вас і все буде працювати.
05.07.2022, 12:35
One Bogs - One Genius
Ключова різниця у тому, що коробка встановлюється на ваш сервер і його підтримка/безпека стає виключно вашою проблемою.
Ось тут
https://1b.app/ua/prices/#korobochnye-resheniya-on-site-ustanovka-na-svoy-server у параграфі про коробкові рішення все публічно описано.
За право користування софтом що так, що так доведеться платити.
Ще раз про вічні ліцензії:
ви купили авто, налаштували його під себе, катаетесь - без проблем, скільки хочете, ніхто у вас його не відбирає.
Але ж ви чомусь бажаєте прийти до автосалону і сказати "оновіть мені тачку безкоштовно, я ж вам заніс бабла колись". Нє, з нами таке не проканає :)
05.07.2022, 12:52
Как со мной связаться - никак :)
Задавайте вопросы на форуме публично - и я отвечу.
Подробнее - https://1b.app/ru/user/11/
Я не змінив систему, тільки тому, що я заплатив за коробку і витратив купу часу і нервів з Вашими інтеграторами, щоб хоча б щось в ній запрацювало. "Вигідно" - це взагалі не про OneBox.
Ви все правильно зрозуміли, я не хочу платити за це. Тому, що я погоджувався на одні умови (перманентна робота і підтримка продукту), а Ви зараз нав'язуєте мені інші. І це взагалі не моя проблема, що Ваша попередня модель бізнесу не працює і Ви вирішили "перевзутися".
05.07.2022, 12:56
Так, ми перевзулися.
А який був вибір? Залишити стару модель і тупо закритися, а потім будувати все під новим брендом? Чи кращє дати відносно справедливу модель міграції кліентам?
Вам було б краще щоб ми взагалі зникли, чи мати можливість далі котистуватися софтом mvp безкоштовно і без підтримки, або новим за невелику плату?
05.07.2022, 13:07
К-клиентоориентированность=)
Хорошо, что в этом мире хоть что-то остаётся не именным. Это высокий уровень ответственности onebox перед своими клиентами=)
"Ви отримаєте відповідь “Спочатку оновлюємо вас на OneBox OS, потім виправляємо/допрацьовуємо що вам потрібно”.
"Для коробкових клієнтів оновлення на OneBox OS платне"
Четко сработано.
05.07.2022, 13:21
Ви хочете сказати, що те що у вас налаштовано - не працює? Вам не пропонували рішеня? За всі роки я ще не зтикався з клєнтами, для яких неможливо було б налаштувати систему, всі випадки відмови повʼязані з іншими причинами. Якщо реалізувати якусь функцію, яка вам необхідна, економить час та гроші, буде коштувати умовно 1000 доларів, і як протидія втрачати час на обробку данних вручну, або на те, щоб кожного дня писати про те що це для всіх буде супер фіча (яка насправді нікому непотрібна) - очевидно, що дешевше і вигідніше купити налаштування чи доробку цього функціоналу.
Перманентна робота і підтримка є у багатьох сервісів на ринку, але у них так само є свої нюанси, думаю, що саме тому ви і обрали OneBox. Чи ви гадаєте, що аби ви купили 1с чи іншу програму, то все було б чудово і ні за що платити не треба? Ніхто і ніколи не продавав систему як готове рішення, завжди її треба було налаштовувати, як доречі і з багатьма іншими системами наділеними подібним функціоналом. OneBox пропонує вам підтримку та впровадження нового функціоналу за гроші і тепер це так, якщо ви цього не хочете, ви залишаєтесь на поточній версії.
Підсумую, в данному випадку вас не влаштовує, що відбулись зміни в політиці компанії, я вас розумію, мені теж багато чого не подобається, але я розумію логіку і те що цей процес вже невідворотній і не я вирішую як буде розвиватись продукт (тому що не я власник, я можу створити свою систему і розвивати її як завгодно), а також розумію, що OneBox OS - це хоч і не революція в оновленні системи, але порядний крок в розвитку системи, і в результаті я маю більше зручних інструментів для налаштування та використання їх на практиці, отримую більше плюшок (навіть як інтегратор, клієнтів це теж стосується, для них є свої плюси). І на данний момент повертаючись в МВП, я вже бачу яка відмінність і як з нею незручно працювати. Завершуючи мою думку, хочу сказати, що вас ніхто не обмежує в функціоналі, який ви купили, все працює, на ваших серверах, ви можете взяти в штат програміста, який буде доробляти систему як вам заманеться, підключити туди скільки завгодно користувачів і насолоджуватись тим, що придумали ви, але все одно платити доведеться не за роботу співробітників або партнерів OneBox так за програміста або за свій час.
05.07.2022, 13:34
One Bogs - One Genius
Не бачу сенсу Вам щось пояснювати, якщо Ви ні на що не впливаєте. Взагалі не розумію навіщо Ви тоді вступили в дискусію, не маючи відповідних компетенцій.
Але одне все ж таки скажу: Ви дуже помиляєтесь у своїх здогадах про геніальність OneBox.
05.07.2022, 13:46
Для начала аргументируйте, почему так думаете?
05.07.2022, 13:48
https://qube-soft.com/ crm erp onebox qubesoft внедрение аналитика 1с интегратор
А я не бачу вашої мети, дискусія про OneBox OS йде вже рік, дивно, що ви ще не зрозуміли - це вже вирішене питання, варіантів не багато - або підлаштуватись під нові реалії, або відмовитись. Як саме реалізувати той чи інший варіант це вже ваше рішення, бо можна домовлятись, або судитись, або інше.
OneBox не геніальний, але чомусь ви ним користуєтесь вже декілька років крізь біль та сльози, а ось це вже геніально.
Я вам намагаюсь пояснити, що:
1) ви не зможете вплинути на це рішення
2) якщо у вас щось не працює - це можна вирішити
3) якщо вас не влаштовує система в принціпі - ви можете нею не користуватись
З вашого першого повідомлення випливає тільки те, що ви хочете користуватись новими функціями безкоштовно, тобто щоб ваші прохання були задоволені в односторонньому порядку. На це вже була дана відповідь неодноразово - такого не буде. І як альтернатива - був варінт просто збанкрутувати, де підтримка однаково закінчилась би. Тобто в чому ваша пропозиція - не зрозуміло, ви нічого не пропонуєте, виказуєте критику, що не є поганим саме по собі, але якого результату ви хочете отримати? Якщо би я скористався вашими послугами і просто сказав, що вони "гівняні", чи дало б це вам розуміння що потрібно зробити, щоб їх покращити; або словесно змушував би вас надавати мені іншу послугу безоплатно, тому що я придбав у вас попередню? Так, ви заплатили, у вас є договір, в ньому є умови, і скористатись законодавством вам тех ніхто не забороняє.
P.S. Як полюбляють казати користувачі форума "Форум - це майданчик для спілкування, висловлювання своєї думки", і я також є учасником цього форуму, тому маю змогу і бажання подискутувати на такі провокативні теми.
05.07.2022, 14:26
One Bogs - One Genius
Владиславе, не зважаючи на те, що Ви, судячи з усього, теж нічого не вирішуєте у цьому питанні, я Вам тезово аргументую свою позицію. І зроблю я це у більшій мірі не для Вас, а для людей, які будуть читати ці коментарі. Можливо, це допоможе їм зробити правильний вибір при покупці CRM-системи.
Багато з речей, про які пише Ваш колега Андрій не відповідають дійсності. Він задає провокативні питання типу "Чи є такі речі, які не працюють?". Моя відповідь: "Так, є". Є речі, які не працюють або які довгий час не працювали з вини співробітників OneBox, які на початковому етапі криво налаштували систему. Я маю документальне підтвердження цим словам.
Здогади на тему "чому я обрав OneBox" теж не вірні. Реальних причини дві: вартість і маркетинг. Система 1С, яку приводить як приклад Ваш колега, коштує значно дорожче. І на початковому етапі бізнесу, я не мав змоги обрати це рішення. А маркетинг по суті полягав у некомпетентності продавців-консультантів, які на всі мої запитання про функціонал OneBox просто кивали головою, нібито підтверджуючи, що всі необхідні мені речі вже реалізовані у цій CRM-системі. Як виявилось у подальшому, це взагалі не так.
Якщо Ваше наступне питання буде: "Чому ж я не змінив OneBox, якщо він такий негарний?", - то я повторюсь: "Тому, що я заплатив за це гроші і витратив купу нервів на його налаштування. Повірте мені, це було ДУЖЕ непросто. Усупереч тому, що обіцяли продавці-консультанти."
Взагалі не знаю про що можна розмовляти, якщо співвласник компанії заявляє: "Так, ми перевзулися. Скажіть "спасибі", що не зникли." Я вважаю, під цими словами має бути картинка "Directed by Robert B. Weide"
І наприкінці я додам: щоб Ви або інші користувачі не подумали, що я якийсь "хейтер", або пишу це все на замовлення конкурентів, я залишу тут свій телеграм @johngalt_7370. Усіх, кого зацікавить більш розгорнута інформація, щодо мого досвіду роботи з Onebox, запрошую туди.
05.07.2022, 14:37
То що в результаті? Ви хочете, щоб вам налаштували систему, чи повернули гроші, чи щоб когось покарали, чи може це просто відгук про роботу зі спеціалістами?
За роки багато чого змінилось, дуже багато нового функціоналу, якого раніше не було, в тому числі і більш кваліфіковані інтегратори. В вашому випадку могло бути, що якого функціоналу не існувало на початку і ситуація вимагала саме тих рішень, причин може бути дуже багато. Зараз зрозуміло лише те, що у вас склалось негативне враження про співпрацю зі спеціалістами, вони є, це не секрет. Зараз контакти будь-якого партнера є на сайті, домовитись можна будь з ким.
05.07.2022, 15:03
One Bogs - One Genius
Від Вас особисто не хочу нічого. А взагалі хотілось би, щоб власники дотримувались своїх слів і домовленостей. Думка про "справедливу модель міграції" суб'єктивна. Особисто я не вважаю постановку питання "плати або відключайся" справедливою. Особливо зважаючи на те, що я та інші власники коробочної версії домовленостей не порушували.
05.07.2022, 15:29
А якщо усі клієнти, в кого MVP зберуться разом та зроблять команду, яка буде оновлювати MVP... Чому такий варіант не запронували, зібрати команду та відокремитись від One Box... Скоріше за все зараз 80 відсотків клієнтів все ще на MVP... Тому якщо 1000 кліентів в місяць по 50 уе це 50000 ye вже можна зібрати на місяць. На ці гроші можна далі розвивати MVP. Цікаво, чи буде так і відокремиться команда від засновника... Програмісти OneBox - в вас велика нагода відокремитись та продовжити розвивати MVP окремо заробляти...
05.07.2022, 16:51
Я власник i CEO компанії.
У мене зустрічне питання: який пункт/пункти договору або законодавства ми порушуємо, відмовляючись далі розвивати і підтримувати застарілі версіі нашого программного забезпечення? Тільки будь-ласка, конкретно цитуйте пункт або законодавство. Тому що я знаю, що ми не порушуємо нічого.
Такой наголошую: немає формулювання "плати або відключайся". Ми кажемо "хочеш нову версію - плати, але стару версію підтримувати не будему".
05.07.2022, 17:43
Якби у нас було 80% клієнтів на MVP - ви думаете я б пішов "ва-банк" і сказав що ми більше не підтримуємо MVP?
Чому команда MVP не відокремиться від засновника? Ха, та все просто - тому що я і команда цього не хочуть.
Команда зробила новий продукт, отримала і отримує від нього значно більше грошей, а ви кажете "то все фігня, давай робити старе і за меньші гроші" :))))
05.07.2022, 17:47
Т.е. если отвалится какая-то интеграция сторонняя или обновится вы не сможете её подправить? Даже платно? В чём сложность?
Поясните, будет только оплата 199 долл за пользователя в год?
05.07.2022, 17:59
Вибачте, але де гарантія, що після 1 січня 23го року ви з командою навмисне не всунете яку палицю в колесо MVP, аби покінчити вже з цією ненависною вам валізою без ручки? Схема ж проста - "ненароком" організували системний збій, а хочете виправити - див. "“Спочатку оновлюємо вас на OneBox OS, потім виправляємо/допрацьовуємо що вам потрібно”.
Чи пропонуєте повірити вам на слово, як це було при купівлі "вічних" ліцензій?)
Дійсно, і пофіг на те, що там щось раніше обіцяли, вічні ліцензії там, чи ще якусь маячню. Подумаєш, ви ж чесно заявили - ми перевзулися, що не зрозуміло? Юридично комар носа не підточить, все організовано як потрібно. І які вже тут обіцянки, коли наразі у команди новий продукт, і значно більше грошей. Яка радість це читати, от молодці
05.07.2022, 18:11
Пане Максиме, Ви здається взагалі втратили відчуття землі під ногами, якщо дозволяєте собі такі зухвалі коментарі. Якщо Ви самі цього не зрозуміли, то Ви зараз плюнули у лице багатьом людям, які годували Вас не один рік. Думаю, багатьом користувачам Вашого продукту, і мені у тому числі, слід ще раз подумати, чи мати справу з Вашою компанією і надалі.
05.07.2022, 18:31
Тому й чекаю як програмісти об'єднаються та будуть за абонплату окремо від Ван Бокс підтримувати з 1 січня підтримувати МVP
05.07.2022, 19:08
Да. Команда разработчиков OneBox больше не притронется к коду MVP.
Вы конечно можете напрямую найти кого-то из текущих или бывших сотрудников, попросить их дополить. И там по их усмотрению.
Но официально OneBox больше не поддерживает MVP и не несет за него никакой отвественности ни перед кем.
05.07.2022, 21:37
Усім незадоволеним цією новиною пишу ще раз:
1. Ми не порушуємо законодавства i не порушуємо жодного пункту в договорі.
2. Ми маємо повне право зупунити підтримку і розповсюдження MVP (та і взагалі будь-яких версій). А всі клієнти мають право не продовжувати використовувати OneBox.
3. Клієнти мають право залишити свої коробкові MVP і доробляти іх як хочеться самостійно. Все що завгодно, окрім тиражувати під будь-яким брендом.
4. Ми хочемо давати і даємо ринку кращий софт і заробляти на цьому. І у клієнтів є вибір - йти разом з нами, або ні.
OneBox OS - це краще рішення ніж MVP. Ви можете бути згодні с цим, а можете не бути згодні. Більше 80% клієнтів свій вибір все зробили на користь OS.
05.07.2022, 21:46
Денисе, ви блукаєте у своїх вологих фантазіях, так це не працює, ви просто намагаєтесь маніпулювати на емоціях чи совісті. Я проаналізував ваші запити на форумі - і вони...зачекайте-зачекайте....також маніпулятивні, а саме всі вони мають однаковий контекст: "Я колись заплатив за ліцензії і налаштування системи - виправте це, бо я вважаю, що це помилка системи", проте чому проблема виникла ви навіть не хочете слухати, і платити за, щоб хтось інший розібрався також не хочете.
В данному випадку немає місця для совісті, ви або купуєте послугу чи ПЗ і отримуєте те, за що заплатили, або не купуєте, більше вам ніхто не повинен давати. Ваші ліцензії вічні, ви можете користуватись ними скільки забажаєте. Не потрібно перекладати відповідальність за свої вчинки на когось іншого, ви купували програмне забезпечення і ви мали враховувати, що його підтримка не вічна, вам цього ніхто не міг обіцяти. Чому у вас така стала думка про те, що вам хтось щось винен?
Про те, що ви годуєте компанію можна посперечатись, ви не постійний клієнт, ви саме той клієнт, який заплатив 1 раз (умовно) і постійно намагається отримати щось безкоштовно, при чому максимально негативно ставлячись до всього персоналу і до компанії в цілому, постійно скаржиться на сервіс, якість продукту і все одно повертається. Впевнений, що у вас такі клієнти теж є, і як ви до них ставитесь теж зрозуміло.
Про те, що комусь тут "плюнули в обличчя" - це ваша субʼєктивна думка, всім хто адекватний, адекватно ставиться до партнерів і до продукту завжди допомагають на форумі (зараз це безкоштовно для всіх) та партнери особисто. І я не говорю про примарних людей, я говорю особисто за себе - на форумі ви можете побачити скільки запитів я закрив, у скількох годинами допомагав налаштувати те, що коштувало б немало, якщо підсумувати, то я за це міг би отримати декілька тисяч доларів, можливо десятків.
Я нагадаю, що я тут висловлююсь не як представник компанії, бо я таким не є, а як партнер, який користується цим продуктом. Може виникнути запитання, чому я так захищаю продукт, все дуже просто - він мені подобається, він майже частина мого життя, я вже більш ніж 7 років спостерігаю як він розвивається, я бачу велику кількість задоволених клієнтів і мене дуже дратує, що хтось постійно намагається "обісрати" його тільки тому що в нього був негативний досвід роботи з якимось спеціалістом або він не розуміє що таке ПЗ і що він купує. Я теж власник МVP і я теж чимось не задоволений, оновлюватись не хочу, бо я не заробляю на цій системі.
Сергій, не варто сподіватись на такі утопічні події :) Кожен, хто хоче, може стати партнером і займатись чим завгодно, в тому числі і ви можете зайнятись підтримкою МVP. Вже догадуюсь, що у вас є купа але, тіпа: я ж не програміст, або щось побідне, і саме в цьому і проблема, що ніхто не хоче цим займатись.
Як було вказано вже не раз на форумі, ви можете домовитись про що завгодно з будь яким існуючим партнером, все можна вирішити.
05.07.2022, 21:47
One Bogs - One Genius
Для существующих клиентов могут быть специальные программы миграции, на усмотрение интегратора и по его тарифам.
Но простыми словами - да, около $150-200/user/year.
05.07.2022, 21:47
За логікою незадоволених - я маю подати в суд і писати що компанія Apple лайно - на моему iphone 6 не оновлюється ютуб.
Можно притягнути майже любу компанію розробника любої техніки - в среденьому підтримка 3 роки (в ідеалі), а взгалі перший рік, других інкрементно - далі забуваємо про підтримку.
Раджу трошки погуглити і почитати законодавство стосовно підтримки ПО розробниками =)
Фото в причепі - стандартна ситуація багатьох продажників і маркетологів - та й взагалі кожного бізнесу.
05.07.2022, 22:02
«Один юрист с портфелем в руках награбит больше, чем банда автоматчиков»
Чтобы это произошло, нужно чтобы сложились звезды примерно так:
Должен появиться ОДИН человек, который скажет "товарищи программисты, плачу вам $40 в час, 160 часов в неделю, 5 программистов full time на пару лет вперед, вот вам офис, безопасное место где не стреляют и не прилетают ракеты. И вот вам огромная куча технически интересных задач по MVP, пилите, пожалуйста. И все баги мы тоже оплатим.
И вот только тогда, возмоооооооожно, они скажут "Слушайте, Макс и Игорь, тут такое дело, идите-ка нафиг, у нас есть заказчик лучше чем вы" :)
Реально?
Пожалуйста, не принимайте близко на свой счет, это просто красочное описание. Но оно достаточно точно описывает условия, которые сейчас предоставлены разработчикам в OS.
05.07.2022, 22:09
В сафарі є проблема, там хаотично закриваються вкладки через проблеми синхронізації, і знаєте що - Apple не відповідає в тікеті вже майже рік :)
05.07.2022, 22:12
One Bogs - One Genius
05.07.2022, 22:17
а там вообще какая система? Весь код на нашем сервере и по идее любой программист, если разберётся может изменения вносить или всё настолько специфично, что только сотрудники бокса компетентны в этом?
06.07.2022, 00:05
Код открыт, для коробочных клиентов находится на сервере клиента.
Может ли сторонний разработчик со знаниями php, mysql разобраться? В теории да.
Но хотеть он будет много денег.
Документации по коду нет, писать ее никто не будет даже за деньги.
Обучение разработчиков тоже с нашей стороны не будет.
--
Глобально, я не понимаю в чем проблема: клиенты на mvp готовы скидываться и платить много денег разработчикам, чтобы они пилили mvp. Вместо того, чтобы платить плюс-минус столько же денег за OS, но получить новый софт, который быстрее, удобнее, развивается семимильными шагами.
06.07.2022, 10:19
Проблема заключается в том, что коробочные клиенты не понимают ПОЧЕМУ они должны платить за систему, которая по их мнению была уже куплена один раз и из слов ваших продазников не потребует дополнительных инвестиций.
Мы предполагали, что единоразовая покупка системы закроет наши потребности, а сейчас, вы условно говоря, обязываете приобретать новое решение и заново платить вам за продукт. Сколько бы не было озвучено "прагматичных" объяснений такого решение, мне кажется, все клиенты не очень довольны подобным отношением с вашей стороны. Рекомендую вам подумать, как можно выйти из подобной ситуации и дать решение клиентам.
06.07.2022, 11:32
Вы получили ровно то, за что заплатили.
Вы заплатили один раз - получили софт один раз. (хотя мы его тянули и обновляли вам бесплатно годами).
Почему-то все считают, что они могут прийти в автосалон и сказать "хочу новую машину бесплатно, я ж у вас уже старую купил!" (или допиливайте мне старую).
Сколько бы не было озвучено прагматических объяснений, мое решение это никак не поменяет: MVP официально конец.
Мы, как и все производители, даем клиентам выбор:
- вот новое за деньги (причем даже со скидками)
- или используй старое, но мы обслуживать его не обязаны (по закону, по понятиям).
06.07.2022, 11:42
И прослеживается явное лукавство, что еще 80 процентов клиентов сидят на MVP...
06.07.2022, 11:57
А вы имели право вместо обновления MVP взять его код и дорабатывать уже отдельно на новых условиях?
06.07.2022, 11:59
Ведь именно покупатели MVP и есть исключительные инвесторы в продукт, и по факту через год вы с новыми опять сделаете так же само, скажете что эта версия уже не обновляется, переходите на новую которую мы дорабатываем потому что та, в которую вы вкладывались уже бесперспективная. А где гарантии что именно то что вы сейчас предложили перспективнее того, что вы раньше сделали но решили не дорабатывать?
06.07.2022, 12:03
Инвестор - это тот кто получает долю в компании (и все риски, связанные с этим), в обмен на вложение денег.
Клиенты MVP - не инвесторы. Они заплатили фиксированную сумму денег за фиксированный продукт.
Иначе это был бы инвестиционный договор, а не лицензионный.
Это как "я купил дом, но почему вы отказываетесь его обслуживать через 5 лет"?
Где гарантия, что в будущем ничего не поменяется, что мы не поменяем условия, что не поменяется софт? Нигде. Нет никаких гарантий.
Где гарантия, что ms не выпустит новый windows, и ваш любимый софт (который вы сами лично и делали), не перестанет работать?
Где гарантия, что при следующем выходе iphone на старых эпплах не перестанет работать youtube?
Ни на что нет гарантий в этом мире. Есть только возможности и риски.
06.07.2022, 12:17
Может потому все так считают, что менеджеры автосалона уверяли покупателя, что он покупает машину с вечной гарантией работоспособности, нет? А сейчас вы переобулись, и навязываете покупателю новую машину на его просьбу поддерживать работоспособность старой.
06.07.2022, 12:19
Максим, как владельца бизнеса, я вас понимаю, но вижу, что вы не понимаете своих клиентов.
Я платил за продукт, за который, согласно ваших продажников, я не буду должен больше платить. С юридической точки зрения все число, хотя это нашим юристы предстоит это еще проверить, с точки зрения клиентоориентированисти и подходу к ведению бизнеса полный крах.
Вы спасает свою шкуры такими методами, но забываете что недовольный клиент может иметь власть рассказать о ваших методах рынку и клиентов станет значительно меньше.
Годами вы нам обновляли систему согласно договора, а не потому что это какая-то услуга.
Вы получили ровно то, за что заплатили.
Вы заплатили один раз - получили софт один раз. (хотя мы его тянули и обновляли вам бесплатно годами).
Почему-то все считают, что они могут прийти в автосалон и сказать "хочу новую машину бесплатно, я ж у вас уже старую купил!" (или допиливайте мне старую).
Сколько бы не было озвучено прагматических объяснений, мое решение это никак не поменяет: MVP официально конец.
Мы, как и все производители, даем клиентам выбор:
- вот новое за деньги (причем даже со скидками)
- или используй старое, но мы обслуживать его не обязаны (по закону, по понятиям).