Відповіді:
Добрий день. Такий варіант було враховано, тому й написала, що будь-яке інше поле (додаткове для брендів) цілком підійде, щоб ним тягнулися описи українською мовою. Зробити поле, вивести в картку, дати ідентифікатор.
10.03.2021, 16:15
Оригінальний коментар доступний на версії: ru
Для заповнення даних різними мовами є функціонал "Мультиязичність".
Для того щоб оцінити доопрацювання додаткових полів для брендів - потрібно розуміння як ви хочете це використовувати в повній мірі.
10.03.2021, 16:37
Нам потрібні два поля описів у Брендах: одне для передачі тексту російською мовою до російськомовної версії сайту (воно є), друге – для української версії сайту. Просто ще одне текстове поле, що дубль існує з іншим ідентифікатором.
10.03.2021, 16:46
Мова про наш інтернет-магазин, який знаходиться на стадії розробки та тестування. Він буде двома мовами.
Ось у товарів у картці є 2 поля для передачі описів: description (стандартне) – російська мова, opisaniyaopisi112 (додаткове) – українська мова.
Те саме потрібно для Брендів, 2 поля.
10.03.2021, 17:16
Підключайте модуль "Мультиязичність", налаштовуєте необхідні поля, які мають бути кількома мовами - і заповнюйте бренд шляхом перемикання мови в панелі керування системою. У базі буде заповнено кілька колонок з описом (наприклад description і descriptionua)
11.03.2021, 16:19
Як я розумію, під час встановлення мультимовності, галочки повинні бути за замовчуванням неактивні все, щоб не нашкодити вже заповненим раніше полям. Чому їх було включено? Чому поля просто обнулюються, якщо були заповнені?
Чи можна зробити відкат на вчорашній день, щоби все відновилося як було?
12.03.2021, 18:47
Наскільки я бачу - без назви в системі лише 285 подуктів із понад 61 тисячі
Якби проблема була із включенням модуля - злетіло б усім продуктам (але ми не робимо нічого з базовою колонкою назви)
16.03.2021, 18:05
Між полями "Назва" та "Найменування" є різниця.
Ось у тих продуктів, які залишилися без назв, було заповнено "Найменування" – злетіло.
Також у всіх продуктів очистилося поле "Опис" (як я розумію, ідентифікатор description) - у всіх 61к+ немає описів.
Такий варіант нас взагалі не влаштовує.
На 11.03 бекап цілком влаштує, якщо його було зроблено раніше 19:00.
Повинна скасуватися установка мультимовності і все повернеться на свої місця.
16.03.2021, 19:00
Я говорю про поле name - воно заповнене майже у всіх продуктів.
Цього не могло статися суто технічно. Мультимовність жодним чином не скидає базові поля. Можливо ви перевіряєте не тією мовою?
Бекапи робляться вночі.
Так що можу запропонувати за 10.03 перелити по таблиці продуктів проблемну колонку. Але з вищевказаного - я не впевнений, що це дасть якийсь результат.
17.03.2021, 15:29
Даний модуль не торкається базових колонок - і скинути їх відповідно не може.
Може у вас якийсь імпорт мультимовний налаштований, який і перетер вам поля у деяких товарів?
Бо якби це робив модуль мультимовності - скосило б усім товарам - але повторюся, він не чіпає базових колонок name і description
ми можемо звичайно дістати бекап і перевірити, але давайте спочатку перевіримо чи немає у вас ніякого імпорту, що це "перетріть"
18.03.2021, 09:59
Але якось це сталося, саме після встановлення мультимовності.
Нічого в нас не налаштовано. Ще раз повторюся, до встановлення модуля мультимовності все було добре.
Майже два роки все було нормально. Останнім часом ніхто нічого не доналаштовував, редагування не вносилися.
Все сталося саме 11.03.2021, коли була натиснути кнопку "Встановити" на модулі "Мультиязичність" у магазині боксу.
18.03.2021, 10:31
Відновіть, будь ласка, поле description (Опис) на 10.03.
Більше нічого не чіпайте. Назви потрібним продуктом ми вносимо вручну заново.
Модуль "Мультиязичність" видалили.
18.03.2021, 10:35
Ми витягли бекап таблиці продуктів за 10 березня 2:46 - там поле description аналогічно заповнене тільки у 12 продуктів.
Так що я вже більш ніж впевнений, що підключення мультимовності тут - не до чого. Принаймні у явному вигляді.
Чи у вас немає жодних імпортів, які б "затерли" описи, якщо такі були заповнені?
18.03.2021, 10:56
Так ні ж :(
Ви можете перевірити самі.
Ми обговорювали модуль 11.03.2021, того ж дня його встановили та зникли описи. Я не розумію, як так вийшло.
У всіх продуктах, де заповнено поле opisaniyaopisi112 (Опис), було аналогічно заповнене поле description (Опис) російською мовою. Що показує по полю опіаніяопісі112 в бекапі за 10.03?
18.03.2021, 11:38
Поле description - відповідає бекапу на момент 10.03.2021 2:46. Я не можу взяти дані з нізвідки - їх не було спочатку, судячи з бекапу.
Додаткові поля жодним чином не беруть участь у модулі мультимовності. Вони завжди в 1-му варіанті.
18.03.2021, 11:42
Що ви хочете, щоб я тепер зробив?
Я можу запропонувати перелити колонки nameru та descriptionru з бекапа в аналогічні базові поля name та description, якщо він не заповнений
Або ж підключіть мультимовність спочатку ua, після ru - і для товару заллю колонки аналогічно в nameru та descriptionru
PS: я можу припустити, що у вас раніше була підключена мультимовність, і для RU були окремі колонки. Потім ви її перепідключили, вказавши мови навпаки - і колонки ru скинуло, створивши замість них ua. Ну а після ви взагалі прибрали усі колонки – їх і видалило додаткові.
18.03.2021, 11:51
Ні. Тільки після обговорення з Вами, після цього повідомлення:
Дочекалися кінця робочого дня та спробували підключити. Десь між 19 та 20:00.
Ми можемо скопіювати descriptionru в description, наприклад?
18.03.2021, 11:53
Максиме, повернемося до початку теми. Без модуля мультимовності ніяк не можна в Бренди засунути дод. поле для описів українською мовою? Будь-яке поле типу "Текст (html)", загалом.
18.03.2021, 12:42
Доопрацювати базові додаткові поля для брендів (наприклад, як у категорій) - займе близько 15 годин. Це буде можливість додавати додаткові поля для брендів + їхнє редагування в редагуванні бренду + додавання/редагування в REST API за брендами.
Всі інші доопрацювання (наприклад, можливість вивантаження даних по брендах в якомусь вигляді) - уточнюйте саме яку дію і що необхідно.
18.03.2021, 12:56
Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації.
Увійти та написати коментар